18 Μαρτίου 2020

Νέα εγκύκλιος του Υπ.Εσωτερικών για τον COVID-19 για την λήψη μέτρων από τους Δήμους και ο ρόλος του ''Νοιάζομαι''

 
 

Αγαπητοί συνεργάτες

Το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέστειλε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία δίνονται οδηγίες για την λήψη μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 (ΥΠ.ΕΣ.-εγκ.2318659-17.03.2020). Μεταξύ των άλλων αναφέρεται :

«Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, σε όλους τους δήμους της χώρας, οι υφιστάμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής αναλαμβάνουν από λήψεως παρούσας την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:

  1. καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
  2. καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους
  3. εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α)
  4. δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β)
  5. συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους
  6. λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α) και β)
  7. διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α) και β) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
  8. κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.»


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι παραπάνω απαιτήσεις του Υπουργείου μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από την εφαρμογή Νοιάζομαι, και συγκεκριμένα από την νέα υπηρεσία "Έκτακτες Ανάγκες COVID-19".
Θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε στο στήσιμό της.

Η νέα υπηρεσία δίνεται δωρεάν σε όλους τους δήμους που λειτουργούν το Νοιάζομαι, θέλοντας η Intellisoft να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης και στο σοβαρό έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας η χώρα μας.


Με εκτίμηση
Τμήμα Υποστήριξης Intellisoft.